Babi kuning is een lekker gerecht van varkensvlees in een saus met Indonesische kruiden en kokosmelk.
Ingrediënten:
- 750-1000 gram varkensvlees
- 2 uien fijngesneden
- 5 teentjes knoflook
- 5 kemirinoten (even roosteren in een pan)
- 1 stukje trassi
- 1 theelepel kunjit (kurkumapoeder)
- 1 sereh geknoopt
- 4 blaadjes djeroek poeroet
- 2 of 3 lomboks fijngestampt of 1 tot 2 eetlepels sambal oelek
- 300 ml dikke santen of kokosmelk
- 1 eetlepel suiker
- zout naar smaak
- olie
Bereiding:
- Snij het vlees in stukjes.
- Wrijf of maal de uien en knoflook (en lomboks) fijn met de kemirinoten.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit deze pasta enkele minuten, samen met de djeroek poeroet blaadjes, sereh en de trassi.
- Voeg dan het vlees toe en bak dit even mee.
- Voeg de kunjit toe met de santen.
- Voeg zout en suiker toe.
- Voeg eventueel nog wat water toe en laat het gerecht sudderen tot het vlees zacht is.
Rubriek: varkensvlees
3 opmerkingen:
Ik maak hem persoonlijk liever met kip, maar de smaak van de saus is heerlijk!
Leuk recept, ik heb nog wat kardemompeulen en wat gember toegevoegd voor een wat “vollere” smaak.
🥴
Een reactie posten