Babi ketjap: gestoofd varkensvlees in ketjapsaus

Babi ketjap is een heel bekend gerecht uit de Indische keuken. Het bestaat uit mager varkensvlees, schouderkarbonaden of speklappen die worden gestoofd in een saus van ketjap. Heel makkelijk en erg lekker!











Ingrediënten:
- 500 gram varkensvlees naar keus
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 schijfjes verse gemberwortel (djahé)
- 2 theelepels gemberpoeder
- zoete ketjap naar smaak (4-6 eetlepels)
- 1 theelepel ketumbar
- zout naar smaak
- 1 theelepel witte of zwarte peper
- 1 theelepel suiker
- olie

Bereiding:
- Snij het vlees in blokjes (of bij schouderkarbonade in grove stukken).
- Wrijf het vlees in met de gemberpoeder, zout en peper.
- Snij de ui en knoflook fijn.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en bak hier het vlees enkele minuten.
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak deze even mee.
- Voeg dan 250 ml. water toe.
- Voeg de verse gember toe en de ketumbar.
- Voeg de ketjap toe en zout naar smaak.
- Laat het gerecht 30-40 minuten zachtjes stoven.
- Voeg eventueel nog extra ketjap en zout toe.

* Tip: soms wordt er nog een scheutje azijn toegevoegd.

Rubriek: varkensvlees


Geen opmerkingen: