Babi kuning: gesmoord varkensvlees in gele saus met santen

Babi kuning is een lekker gerecht van varkensvlees in een saus met Indonesische kruiden en kokosmelk.









Ingrediënten:
- 750-1000 gram varkensvlees
- 2 uien fijngesneden
- 5 teentjes knoflook
- 5 kemirinoten (even roosteren in een pan)
- 1 stukje trassi
- 1 theelepel kunjit (kurkumapoeder)
- 1 sereh geknoopt
- 4 blaadjes djeroek poeroet
- 2 of 3 lomboks fijngestampt of 1 tot 2 eetlepels sambal oelek
- 300 ml dikke santen of kokosmelk
- 1 eetlepel suiker
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:
- Snij het vlees in stukjes.
- Wrijf of maal de uien en knoflook (en lomboks) fijn met de kemirinoten.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit deze pasta enkele minuten, samen met de djeroek poeroet blaadjes, sereh en de trassi.
- Voeg dan het vlees toe en bak dit even mee.
- Voeg de kunjit toe met de santen.
- Voeg zout en suiker toe.
- Voeg eventueel nog wat water toe en laat het gerecht sudderen tot het vlees zacht is.

Rubriek: varkensvlees

3 opmerkingen:

Martha zei

Ik maak hem persoonlijk liever met kip, maar de smaak van de saus is heerlijk!

Anoniem zei


Leuk recept, ik heb nog wat kardemompeulen en wat gember toegevoegd voor een wat “vollere” smaak.

Anoniem zei

🥴