Ingrediënten:
- 3 eieren ( + 1 ei voor het bakken)
- 1/2 kop tarwebloem
- water, zout en peper
- 200 gram gehakt
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotjes
- lente-ui
- nootmuskaat
- ketjap A
- 2 eetlepels gula jawa
- witte peper
- zout
Bereiding:
- Kluts de eieren met het meel en water.
- Voeg zout en zwarte peper toe.
- Bak hier dunne flensjes van in een koekenpan met wat olie.
- Snij de ui, knoflook, sjalotten en 1 lente-ui heel fijn.
- Fruit deze in een paar eetlepels olie.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg zout en peper toe.
- Voeg de fijngesneden gula jawa toe.
- Voeg nootmuskaat naar smaak toe.
- Voeg de ketjap toe.
- Voeg eventueel nog wat extra fijngesneden lente-ui toe.
- Klop een ei los met een beetje water.
- Leg wat vulling op het flensje en vouw het als een enveloppe dicht door de zijkanten mee te rollen.
- Plak de rand dicht met ei en dompel daarna de sosis helemaal in het ei, zodat alle kanten bedekt zijn.
- Bak ze in de ruime olie goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten