Ingrediënten:
- 1 blok tempee
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 3 of meer rode lomboks
- 2 blaadjes salam
- 1 schijf laos
- 2 blaadjes djeruk perut of stengel sereh
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel suiker
- half blokje kippenbouillon
- klein scheutje ketjap A (zoet)
- 1/2 fijngesneden tomaat of wat asemwater
- 1 theelepel ketumbar
- zout
- olie
Bereiding:
- Snij het blok tempee eerst in dunne plakjes en halveer deze daarna.
- Bak de tempee in de ruime olie knapperig en goudbruin.
- Kneus het stuk laos.
- Maal of wrijf de lomboks fijn met de knoflook.
- Verhit een paar eetlepels olie en bak daarin de laos, salam, suiker, djeruk perut even kort aan en voeg dan de fijngesneden ui toe. Bak dit heel kort tot de ui gaat geuren.
- Voeg de fijngemalen lombok en knoflook toe en bak alles goed aan.
- Voeg de verkruimelde trassi toe.
- Voeg de fijngesneden tomaat toe. Even goed doorbakken.
- Voeg de ketjap toe en een half kippenbouillonblokje.
- Voeg de ketumbar toe en eventueel wat extra zout naar smaak.
- Laat dit even pruttelen zodat de kruiden goed intrekken en blijf steeds roeren tot de kruidenmassa ingebakken en enigszins droog is.
- Voeg dan de gebakken tempee toe en bak alles goed rond om.
Rubriek: tahu en tempee, vegetarische gerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten