Ingrediënten:
- een aantal buitenste groene bladen van Chinese kool
- klein blikje mais
- kleine rode ui in dunne reepjes
- 1 knoflook geperst of fijngesneden
- zout of kippenbouillonpoeder
- mespunt suiker
- stukje rode lombok in dunne ringetjes gesneden
- zwarte peper
- optioneel stukje gebakken trassi (los dit op een een beetje water)
Bereiding:
- Was de kool en snij ze in stukken. Zorg dat je de harde stukken bij het wokken eerst gebruikt.
- Laat het blikje mais uitlekken.
- Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit hier de gesneden ui eerst een minuut.
- Voeg dan de gesneden peper en knoflook toe.
- Bak dit even samen en voeg dan de mais toe.
- Voeg het bouillonpoeder of zout naar smaak toe.
- Voeg zwarte peper naar smaak toe.
- Voeg een mespuntje suiker toe.
- Voeg wat water toe (en eventueel het trassi-water) en laat de mais een paar minuten koken.
- Voeg dan eerst de harde witte stukken Chinese kool toe.
- Maak na enkele minuten het gerecht op smaak met eventueel nog wat zout of bouillonpoeder.
- Zet het vuur uit en roer dan de groene stukken Chinese kool goed door het gerecht. De stukken zullen slinken, maar blijven zo knapperig en mooi groen!
*Tip: Lekker met gebakken kibbeling of lekkerbek, hete visgerechten, hete kip of een sambal goreng van tahu en tempeh!
Rubriek: groenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten