Sambal is het lekkerste als je het zelf maakt. Dit is een recept van sambal badjak, waarin ui, knoflook, verse pepers en Indonesische kruiden zijn verwerkt.
Ingrediënten:
- 10 rode lomboks
- 5 rode rawit
- 6 rode uien
- 2 knoflook
- 1 tomaat
- 1 1/2 theelepel gebakken trassi
- 2 blaadjes salam
- 2 cm. laos
- zout naar smaak
- 2 theelepels gula djawa (bruine Javaanse suiker)
- 2 eetlepels asem water (van tamarinde opgelost in water)
- 5 eetlepels olie
Bereiding:
- Snij de pepers, de ui, tomaat en knoflook in grove stukken.
- Kook dit even halfgaar in wat water.
- Maal dit in de hakmolen fijn.
- Verhit de olie en bak eerst de trassi.
- Voeg dan de gestampte laos en salam toe.
- Voeg de gemalen pepers/ui/knoflook/tomaat toe.
- Voeg het asemwater toe.
- Voeg de gula jawa toe.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Blijf bakken tot de olie uit de sambal komt
Rubriek: sambal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten