Sambal badjak: heerlijke zelfgemaakte sambal met ui en verse Indonesische kruiden

Sambal is het lekkerste als je het zelf maakt. Dit is een recept van sambal badjak, waarin ui, knoflook, verse pepers en Indonesische kruiden zijn verwerkt.








Ingrediënten: 
- 10 rode lomboks
- 5 rode rawit
- 6 rode uien
- 2 knoflook 
- 1 tomaat
- 1 1/2 theelepel gebakken trassi
- 2 blaadjes salam
- 2 cm. laos 
- zout naar smaak
- 2 theelepels gula djawa (bruine Javaanse suiker)
- 2 eetlepels asem water (van tamarinde opgelost in water)
- 5 eetlepels olie

Bereiding:
- Snij de pepers, de ui, tomaat en knoflook in grove stukken.
- Kook dit even halfgaar in wat water.
- Maal dit in de hakmolen fijn.
- Verhit de olie en bak eerst de trassi.
- Voeg dan de gestampte laos en salam toe.
- Voeg de gemalen pepers/ui/knoflook/tomaat toe.
- Voeg het asemwater toe.
- Voeg de gula jawa toe.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Blijf bakken tot de olie uit de sambal komt

Rubriek: sambal 


Geen opmerkingen: