Sup Telur is een eenvoudige maaltijdsoep van kip, groenten en eieren. Je kunt zelf bepalen welke groenten je er in doet, maar wortelen en kool zijn favoriet!
Ingrediënten:
- 1 grote kipfilet
- groenten (wortelen in dunne reepjes en kool in stukjes gesneden)
- 2 knoflook
- 4 eieren
- 1 rode ui
- rode lombok in ringetjes gesneden (of zwarte peper als je niet van heet houdt)
- stuk verse gember van 3-4 cm
- limoensap
- zout
- kippenbouillonblokje of kippenbouillonpoeder
- water
- enkele eetlepels olie
Bereiding:
- Snij de ui in dunne reepjes en de knoflook fijn.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes (of scheur ze na het koken in stukjes)
- Snij de lombok in dunne ringetjes.
- Verhit enkele eetlepels olie in een pan en fruit eerst de ui lichtbruin.
- Doe er de knoflook en djahé (gember) bij.
- Voeg de kip toe en het water. (hoeveelheid van een pan soep ongeveer 1500 ml.)
- Voeg de bouillonblokjes, het zout en de stukjes rode peper toe.
- Laat alles aan de kook komen en stoven tot de kip gaar is.
- Als de kip gaar is voeg je de gesneden groenten toe ( heel kort koken, ze moeten knapperig blijven).
- Voeg dan de eieren toe en laat ze stollen.
- Maak de soep af met zout naar smaak en voeg naar smaak limoensap toe.
Rubriek: eigerechten, soepen
1 opmerking:
Zou er een link kunnen komen zodat het recept uit geprint kan worden.
Want ik kan moeilijk mijn computer mee nemen naar de keuken
Een reactie posten