Saté kambing: saté van lamsvlees of geitenvlees met een ketjapsaus
Saté kun je ook van lamsvlees of geitenvlees maken en heet dan saté kambing. In dit recept wordt lamsvlees gebruikt. Saté kambing wordt niet met pindasaus gegeten, maar met een ketjapsaus. Deze kan mild of heet worden gemaakt.
Ingrediënten marinade:
- 500-1000 gram lamsvlees (of geitenvlees) in kleine blokjes
- 2 theelepels knoflookpoeder of 3 teentjes fijngeperste knoflook
- zoete ketjap (paar eetlepels)
- 1 rode ui fijngesnipperd
- zout naar smaak
- 1/2 theelepel ketumbar
- 1 eetlepel olie
- satéstokjes
Ingrediënten ketjapsaus:
- 2 rode uien in dunne reepjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- rode lomboks naar smaak in reepjes gesneden
- 2 eetlepels limoensap of citroensap
- 5 eetlepels ketjap manis (zoet)
- 1/2 theelepel suiker
- zout naar smaak
Garnering:
- plakjes tomaat
- gefruite uitjes
Bereiding:
- Maak een marinade van de ingrediënten.
- Snij het vlees in kleine blokjes en leg ze in de marinade.
- Laat het minimaal 2 uur marineren.
- Rijg ze aan stokjes.
- Meng voor de ketjapsaus de ingrediënten tot een dunne saus.
- Voeg eventueel meer ketjap toe.
- Rooster de saté op de bbq.
- Dien de saté op met de ketjapsaus en de plakjes tomaat en gefruite uitjes.
* Tip 1: je kunt ook wat pinda's door de marinade doen. Kijk hier voor het recept.
* Tip 2: Voeg wat ananas toe aan de marinade. Kijk hier voor het recept.
Rubriek: saté
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
7 opmerkingen:
Ik ben helemaal fan van sate kambing. Dit recept is toch halal? Ik wil het namelijk binnenkort voor vrienden maken.
Niets halal. Gewoon te eten geven en als ze wantrouwig zijn dan eten ze maar niets!!!!
Niet moeilijk doen.
Lam is toch Domba... En Geit is Kambing...
Precies. Er wordt nog te vaak lamsvlees gebruikt onder de naam sate kambing. Kambing is geit. En niets anders. Alleen, als restaurant, moet je meer moeite doen om het te verkrijgen en nog moeilijker is het om het goed te bereiden en te roosteren.
In vervolg op mijn vorige reactie: de beste sate kambing van nederland eet je bij Restaurant Istana in Den Haag.
Aanvulling: zojuist sate kambing gegeten bij Indonesisch Restaurant Deli in Alkmaar. Heerlijke sate kambing. Wel grote stukjes, maar ontzettend mals. Eigenaar vindt de stukjes eigenlijk ook te groot, maar de Alkmaarse gasten willen waar voor hun geld, dus grote stukjes graag. Zal wel met de grote kazen aldaar te maken hebben. Naast Istana in Den Haag weer een goede sate kambing restaurant gevonden.
Jij hebt helemaal gelijk hoor
Een reactie posten