Saté kambing: saté van lamsvlees of geitenvlees met een ketjapsaus


Saté kun je ook van lamsvlees of geitenvlees maken en heet dan saté kambing. In dit recept wordt lamsvlees gebruikt. Saté kambing wordt niet met pindasaus gegeten, maar met een ketjapsaus. Deze kan mild of heet worden gemaakt.










Ingrediënten marinade:
- 500-1000 gram lamsvlees (of geitenvlees) in kleine blokjes
- 2 theelepels knoflookpoeder of 3 teentjes fijngeperste knoflook
- zoete ketjap (paar eetlepels)
- 1 rode ui fijngesnipperd
- zout naar smaak
- 1/2 theelepel ketumbar
- 1 eetlepel olie
- satéstokjes 

Ingrediënten ketjapsaus:
- 2 rode uien in dunne reepjes gesneden
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- rode lomboks naar smaak in reepjes gesneden
- 2 eetlepels limoensap of citroensap
- 5 eetlepels ketjap manis (zoet)
- 1/2 theelepel suiker
- zout naar smaak

Garnering:
- plakjes tomaat
- gefruite uitjes

Bereiding:
- Maak een marinade van de ingrediënten.
- Snij het vlees in kleine blokjes en leg ze in de marinade.
- Laat het minimaal 2 uur marineren.
- Rijg ze aan stokjes.
- Meng voor de ketjapsaus de ingrediënten tot een dunne saus.
- Voeg eventueel meer ketjap toe.
- Rooster de saté op de bbq.
- Dien de saté op met de ketjapsaus en de plakjes tomaat en gefruite uitjes.

* Tip 1: je kunt ook wat pinda's door de marinade doen. Kijk hier voor het recept.
* Tip 2: Voeg wat ananas toe aan de marinade. Kijk hier voor het recept.

Rubriek: saté

7 opmerkingen:

Line Gevers zei

Ik ben helemaal fan van sate kambing. Dit recept is toch halal? Ik wil het namelijk binnenkort voor vrienden maken.

Anoniem zei

Niets halal. Gewoon te eten geven en als ze wantrouwig zijn dan eten ze maar niets!!!!
Niet moeilijk doen.

Anoniem zei

Lam is toch Domba... En Geit is Kambing...

Anoniem zei

Precies. Er wordt nog te vaak lamsvlees gebruikt onder de naam sate kambing. Kambing is geit. En niets anders. Alleen, als restaurant, moet je meer moeite doen om het te verkrijgen en nog moeilijker is het om het goed te bereiden en te roosteren.

Frans E. zei

In vervolg op mijn vorige reactie: de beste sate kambing van nederland eet je bij Restaurant Istana in Den Haag.

Frans E. zei

Aanvulling: zojuist sate kambing gegeten bij Indonesisch Restaurant Deli in Alkmaar. Heerlijke sate kambing. Wel grote stukjes, maar ontzettend mals. Eigenaar vindt de stukjes eigenlijk ook te groot, maar de Alkmaarse gasten willen waar voor hun geld, dus grote stukjes graag. Zal wel met de grote kazen aldaar te maken hebben. Naast Istana in Den Haag weer een goede sate kambing restaurant gevonden.

tibboel zei

Jij hebt helemaal gelijk hoor