Ajam ketjap met gembervruchten: heerlijke gestoofde kip met gember en ketjap

Liefhebbers van gember kunnen met dit gerecht hun hart ophalen. Kip wordt gestoofd met ketjap en er wordt een blikje mixed pickles aan toegevoegd, waardoor de saus een heerlijke gembersmaak krijgt.  










* Aan het gerecht wordt ook 5-kruidenpoeder toegevoegd. Dit is een mengsel van kaneel (kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel.

















Ingrediënten:
- 1 kip of kant en klare kipdelen
- 1 ui fijngesneden
- 3 knoflook fijngesneden
- 1/2 tomaat fijngesneden
- 1 maggiblokje of kippenbouillonblokje
- ketjap A (zoete ketjap)
- 1 afgestreken theelepel 5-kruiden poeder
- 1 klein blikje mixed pickles vruchten (vruchten op gember)
- beetje verse selderij
- zout en peper naar smaak
- schepje suiker
- optioneel wat fijngewreven lombok of rawit als je van heet houdt
- optioneel mespunt vetsin

Bereiding:
- Snij de kip in stukken.
- Verhit de olie en bak de ui lichtbruin, doe er dan de knoflook bij, eventueel de lombok of rawit en de gesneden tomaat met het maggi- of bouillonblokje en een theel. suiker.
- De kip erbij en even goed rondom bakken tot de kip half gebakken is.
- Voeg er een scheut zoete Ketjap-A bij en het 5-kruidenpoeder en alles goed doorroeren.
- Doe er dan wat water erbij.
-  Laat het gerecht 20 minuten sudderen. Voeg aan het einde eventueel nog wat ketjap bij om een mooie donkere kleur te krijgen als het gerecht te licht is.
- Op het laatst doe je er het blikje mixed ginger bij en de vetsin.
- Laat het nog 5 minuten zachtjes stoven en strooi dan wat verse fijngesneden selderij door het gerecht.


Rubriek: kipgerechten

Geen opmerkingen: