Oseng van tempé met garnalen en petehbonen


Oseng tempé is een gerecht van tempé met garnalen en petehbonen, gestoofd in een kruidige saus van kokosmelk. Je kunt het serveren bij de rijsttafel of opdienen met komkommer en gebakken kip!







Ingrediënten:
- 1 blok tempe
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- kopje garnalen
- mespunt suiker
- zout of bouillonblokje
- 2 salam blaadjes
- 2 schijfjes laos
- 10 gesneden petehbonen (in de diepvries verkrijgbaar bij de toko)
- rode en groene spaanse pepers naar smaak
- stukje trassi
-  100 tot 150 ml. kokosmelk (santen)
- olie


Bereiding:
- Snij de tempé in blokjes en bak ze lichtbruin in de olie. Laat ze uitlekken.
- Snij de uien en knoflook fijn (of wrijf ze fijn in de tjobek).
- Snij de lomboks (spaanse peper) in schuine schijfjes.
- Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de salam bladen en de gekneusde laos toe.
- Voeg de lombok toe, de suiker en de trassi.
- Voeg de garnalen toe en bak alles goed aan.
- Voeg de petehbonen toe.
- Voeg de santen (kokosmelk) toe en laat alles even stoven, zodat de kruiden zijn ingetrokken.
- Als de santen is ingekookt doe je de tempé er bij en laat alles nog even zacht stoven.

* Tip 1: In plaats van garnalen kan je ook wat djambal gebruiken (gedroogde stukjes gezouten vis, verkrijgbaar bij de toko). Laat deze even weken en scheur ze dan in kleine stukjes en bak ze met de ui mee.
* Tip 2: Je kunt de santen ook vervangen door wat water en ketjap. Bak dan de tempé wat krokanter voordat je ze verwerkt.













Rubriek: tahu en tempee











2 opmerkingen:

Liesje zei

OMG dit gerecht is echt heerlijk. Heb het een weekje geleden gemaakt en ga het vanavond weer maken. Ben super blij dat je je heerlijke recepten deelt met ons :)

Groetjes,

Liesje

Indisch Eten zei

Dank je wel voor het compliment Liesje!