Tahu met petehbonen

Petehbonen vormen een onmisbaar ingredient in de Indische en Indonesische keuken. Ze worden ook wel stinkbonen genoemd, maar in een gerecht smaken ze heerlijk. Net als trassi geeft het een heerlijke typisch Indische smaak aan gerechten. Je kunt ze ingevroren bij de toko krijgen en je hebt er niet veel nodig om al een lekkere smaak aan het gerecht te geven. In dit recept wordt de gebakken tahu gestoofd in een saus van santen met petehbonen.







Ingrediënten:
- 1 of 2 blokken tahu
- verse santen of een stukje van een blok santen (als het blok moeilijk te snijden is, doe het dan 20 seconden in de magnetron)
- 2 uien
- 4 knoflook
- verse rode lomboks naar smaak
- petehbonen naar smaak (10-20)
- stukje laos
- salamblad
- djeruk perut blad
- schepje suiker
- stukje trassi
- kippenbouillonpoeder en/of zout
- 1 theelepel ketumbar
- olie

Bereiding:
- Snij de tahu in kleine blokjes en bak ze goudbruin in diepe olie. Laat ze uitlekken.
- Maal de uien, knoflook en pepers fijn.
- Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit hierin de gemalen ui/knoflook/peper.
- Bak de laos, salam en djeruk perut ook mee, met een mespunt suiker.
- Voeg de trassi en ketumbar toe.
- Bak dit tot de uien goed doorbakken zijn en voeg dan de petehbonen toe.
- Voeg een kopje water met 2 cm kokosblok toe of een kopje santen.
- Laat dit 10 minuten sudderen tot de kruiden goed ingetrokken zijn.
- Voeg dan de gebakken tahu toe en roer alles goed om. Eventueel nog wat extra water toevoegen.
- Laat de tahu nog 5-10 minuten stoven.

Dit gerecht is het lekkerste als je het van te voren maakt. Laat de laos, salam en djeruk perut er tot het opdienen in zitten. De petehbonen kun je in het gerecht laten zitten, ze smaken lekker en zijn gezond!





















Rubriek: tahu en tempee

Geen opmerkingen: