Kip in satésaus: een makkelijk kipgerecht in een heerlijke pindasaus!

Heb je geen tijd of mogelijkheid om saté te maken? Probeer dan eens dit eenvoudige recept van kipfilet in een heerlijke pindasaus. Je kunt dit gerecht eten met rijst en knapperige groenten, maar ook bij gebakken aardappels of patat! Op de video kun je zien hoe je dit eenvoudige gerecht maakt!






Ingrediënten:
- kipfilet in blokjes (500-1000 gram)
- ongeveer 3 grote lepels pindakaas (ligt aan de hoeveelheid kip die je gebruikt)
- 2 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 rode Spaanse peper. (als je van heet houdt, neem dan meer dan 1 lombok).
- stukje trassi
- 1 grote tomaat
- 1 kippenbouillonblok
- zoete ketjap (ketjap A)
- zout
- 1 volle theelepel ketoembar (korianderpoeder)
- olie
- eventueel wat extra suiker

Bereiding:
- Doe 1 1/2 ui, de knoflook en de peper in de hakmolen en maal ze fijn.
- Snij de overgebleven halve ui in stukjes.
- Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een pan en fruit de halve ui hier eerst in tot ze gaat geuren.
- Voeg dan de gemalen ui-knoflook-peper toe.
- Bak dit ongeveer 2 minuten en doe er dan de gesneden tomaat, kippenbouillonblok en trassi bij.
- Als de tomaat een beetje zacht is kan de kipfilet erbij met wat extra zout.
- De kip een paar minuten bakken en roeren.
- Voeg dan een grote eetlepel pindakaas toe.
- Voeg een scheutje ketjap toe.
- Voeg water toe tot de kip onder staat (later word de saus dik door de pindakaas).
- Laat de kip 15 minuten sudderen.
- Voeg daarna nog 2 grote eetlepels pindakaas toe, tot de saus de gewenste dikte heeft.
- Voeg nog wat extra ketjap en eventueel wat suiker en extra zout toe.

De saus kan naar wens dunner of dikker gemaakt worden met extra water of extra pindakaas.

* Dien de kip op met rijst en verse groenten zoals boontjes die 5 minuten zijn gekookt en taugé die even in kokend water is ondergedompeld. Doe hier eventueel nog wat extra pindasaus over. Schijfjes komkommer, gekookt ei in plakjes en kroepoek zijn ook heerlijk bij dit gerecht.

Rubriek: kipgerechten


VIDEO KIP IN SATÉSAUS

 

Geen opmerkingen: