Kue Nagasari is een gestoomde lekkernij uit de Indonesische keuken en bestaat uit rijstemeel met bananen die in pakketjes van bananenblad worden gestoomd.
Ingrediënten:
- 250 gram rijstemeel
- 50 gram tapiocameel
- 125 gram suiker
- 1/4 theelepel zout
- 700 ml. santen
- 10 rijpe bananen
- 3 pandanbladeren
- bananenbladen
Bereiding:
- Was het bananenblad en verdeel ze in stukken van 20x15 cm.
- Meng het rijstemeel met wat santen tot een papje zonder klontjes.
- Doe de rest van de santen in een kookpan en breng dit aan de kook met het meelpapje, de pandanbladeren, zout en de suiker.
- Roer tot het een zeer dikke pap is geworden die aan de lepel blijft hangen.
- Doe deze pap in een grote kom en voeg er dan het papje van het tapiocameel aan toe.
- Snij de bananen in stukken.
- Breng de stoompan met voldoende water aan de kook.
- Doe een flinke eetlepel van het deeg op het bananenblad en druk daar een stuk banaan in.
- Vouw het bananenblad dicht en leg de pakketjes in een stoompan.
- Stoom ze in een half uur gaar en laat ze daarna afkoelen.
Rubriek: kue en gebak
Geen opmerkingen:
Een reactie posten