Rempejek kun je ook heel lekker maken met garnalen. Het is een makkelijk recept en snel te maken met verse grote garnalen. Heerlijk met lenteuitjes, maar die zijn niet noodzakelijk in dit recept. Deze hoeveelheid is voor ongeveer 6 stuks, maar kan worden vermenigvuldigd door verdubbeling van de ingrediënten.
Ingredienten:
- 100 gram rijstemeel
- 1 eetlepel tapiocameel
- 150 ml. water
- 150 gram grote verse garnalen die je van de kop ontdoet
- eventueel een kopje fijngesneden lenteuitjes
- zonnebloemolie om te bakken
Kruiden:
- 1 kemirinoot (even poffen in een droge koekenpan)
- 1 cm. verse kencur (kentjoer) of halve theelepel kentjurpoeder
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 cm verse kunjit (of een afgestreken theelepel kurkumapoeder).
- zout naar smaak
Bereiding:
- Wrijf de kruiden fijn in een vijzel
- Maak van rijstemeel, tapiocameel en de kruiden een papje door er steeds wat water bij te voegen.
- Voeg de garnalen (en eventueel lenteuitjes) toe en roer alles goed door elkaar.
- Verhit in een wok een laag olie.
- Schep een volle opscheplepel van het mengsel (zorg dat het aantal garnalen verdeeld wordt voor het aantal porties) in de olie en bak de rempejek goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rubriek: snacks
Ingredienten:
- 100 gram rijstemeel
- 1 eetlepel tapiocameel
- 150 ml. water
- 150 gram grote verse garnalen die je van de kop ontdoet
- eventueel een kopje fijngesneden lenteuitjes
- zonnebloemolie om te bakken
Kruiden:
- 1 kemirinoot (even poffen in een droge koekenpan)
- 1 cm. verse kencur (kentjoer) of halve theelepel kentjurpoeder
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 1 cm verse kunjit (of een afgestreken theelepel kurkumapoeder).
- zout naar smaak
Bereiding:
- Wrijf de kruiden fijn in een vijzel
- Maak van rijstemeel, tapiocameel en de kruiden een papje door er steeds wat water bij te voegen.
- Voeg de garnalen (en eventueel lenteuitjes) toe en roer alles goed door elkaar.
- Verhit in een wok een laag olie.
- Schep een volle opscheplepel van het mengsel (zorg dat het aantal garnalen verdeeld wordt voor het aantal porties) in de olie en bak de rempejek goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rubriek: snacks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten