Vulling:
- gedroogde kokos
- mespunt zout
- 250 gram bruine suiker of gula jawa
- 1 pandanblad
- water
Deeg:
- 500 gram ketanmeel ( of 400 gram ketanmeel en 100 gram tapiocameel)
- eventueel wat pandan-extract ( het deeg krijgt dan een groene kleur)
- 1/2 theelepel zout
- santen en water
- bananenbladeren
- houten prikker om de rolletjes vast te zetten.
Bereiding vulling:
- Verhit een kopje water in een steelpan en doe hierin het pandanblad. Laat aan de kook komen en de pandan even koken tot het water de smaak van de pandan heeft.
- Verhit een wok en voeg de gedroogde kokos toe.Voeg de pandan met wat van het kookwater toe, zodat de kokos vochtig wordt.
- Verhit een wok en voeg de gedroogde kokos toe.Voeg de pandan met wat van het kookwater toe, zodat de kokos vochtig wordt.
- Doe er de bruine suiker (of de geschaafde gula jawa) bij en het zout.
- Blijf roeren tot de suiker is gesmolten en het een beetje kleverig wordt. Zet het vuur uit en verwijder pas op het laatst het pandanblad. Laat afkoelen.
Bereiding deeg:
- Maak een deeg van het ketanmeel door er eerst een beetje water doorheen te doen en los te kloppen.
- Voeg het zout toe en doe er dan dikke santen door tot het een deeg is. (kijk op de video voor de dikte van het deeg)
- Voeg eventueel een beetje pandan-extract toe als je het groen wilt hebben(toko).
- Maak dunne rondjes van het deeg en doe er wat van de vulling in. Rol het op in een bananenblad en maak het vast met een houten prikker.
- Stoom de mendut 30 minuten in een rijststomer tot ze gaar is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten