Dodol: Javaanse lekkernij van ketanmeel, gula jawa en kokosmelk

Dodol is een Javaanse lekkernij die gemaakt wordt van ketanmeel, kokosmelk, gula jawa en eventueel vruchten, noten of pinda's. Op de video staat de meest eenvoudige manier om het te proberen.









Ingrediënten:
- 250 g kleefrijstmeel
- 25 g rijstemeel
- 450 gram gula djawa
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml kokosmelk
- 1/4 theelepel zout
- 1 pandan blad 
- plasticfolie

Bereiding:
- Kook de kokosmelk op  samen met de gula jawa, het pandan blad en het zout tot alles gesmolten is en de kokosmelk de geur van de pandan heeft aangenomen.
- Doe het meel in een bak en doe daar stap voor stap wat lepels koude kokosmelk bij tot het een glad beslag is.
- Giet dit beslag onder voortdurend roeren door de kokende kokosmelk en blijf roeren tot de dodol dik genoeg is om te laten opstijven. Doe er eventueel pinda's of noten doorheen. 
- Stort de dodol in een vierkante of rechthoekige schaal en laat ze opstijven en afkoelen tot kamertemperatuur. Snij ze daarna in stukken en wikkel ze in plasticfolie.

Rubriek: kue en gebak 


VIDEO DODOL: 

Traditionele manier:


 

Eenvoudige manier:

Geen opmerkingen: