Ingrediënten:
- 250 g kleefrijstmeel
- 25 g rijstemeel
- 450 gram gula djawa
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml kokosmelk
- 1/4 theelepel zout
- 1 pandan blad
- plasticfolie
- Kook de kokosmelk op samen met de gula jawa, het pandan blad en het zout tot alles gesmolten is en de kokosmelk de geur van de pandan heeft aangenomen.
- Doe het meel in een bak en doe daar stap voor stap wat lepels koude kokosmelk bij tot het een glad beslag is.
- Giet dit beslag onder voortdurend roeren door de kokende kokosmelk en blijf roeren tot de dodol dik genoeg is om te laten opstijven. Doe er eventueel pinda's of noten doorheen.
- Stort de dodol in een vierkante of rechthoekige schaal en laat ze opstijven en afkoelen tot kamertemperatuur. Snij ze daarna in stukken en wikkel ze in plasticfolie.
Rubriek: kue en gebak
Rubriek: kue en gebak
VIDEO DODOL:
Traditionele manier:
Traditionele manier:
Eenvoudige manier:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten