Ingredienten:
- 500 gram geraspte cassave
- 200 gram geraspte verse kokos of geweekte gedroogde kokos
- 200 gram gula jawa
- 75 gram witte suiker
- mespuntje zout
- in stukken gesneden pandanblad (optioneel)
- bananenbladen
Bereiding:
- Vermeng de verse of ontdooide diepvries cassave met de geraspte kokos. Als je gedroogde kokos gebruikt, week ze dan even in een beetje kokend water en knijp het eventuele overtollige water er uit.
- Voeg de in stukjes gesneden of geraspte gula jawa toe.
- Voeg de witte suiker toe.
- Voeg een mespuntje zout toe.
- Was de bananenbladeren en droog ze goed af. Haal de nerf er uit en maak er stukken van 10x15 cm van.
- Doe 2 eetlepels van het mengsel in het bananenblad, duw er eventueel een reepje pandanblad in en vouw het pakketje dicht. Leg ze zo in de stoompan of gebruik een houten prikker om ze dicht te maken.
- Stoom de lemet boven kokend water in ongeveer 20-30 minuten gaar.
Rubriek: kue en gebak
VIDEO KUE LEMET
Geen opmerkingen:
Een reactie posten