Mireng Udang zijn heerlijke Indonesische garnalenkoekjes. Ze zijn makkelijk te maken en kunnen in de wok worden klaargemaakt.
Ingrediënten:
- 150 gram garnalen
- 150 gram rijstemeel
- zout naar smaak
- 1 rode ui of 3 sjalotten
- 1/2 theelepel ketumbar
- schijfje djahe (geschild)
- 3 cm. verse kunjit of 1 afgestreken theelepel kunjinpoeder
- schijfje laos van 2 cm (geschild)
- 1 1/2 dl. water
Bereiding:
- Pel de garnalen en snij ze fijn.
- Wrijf de djahé, kunjit, laos en fijngesneden ui fijn in een vijzel.
- Meng het rijstemeel met de kruiden, de garnalen en het water en voeg zout naar smaak toe.
- Verhit een ruime laag olie in de wok en bak de mireng udang per eetlepel in de wok. Laten uitlekken op keukenpapier.
Rubriek: garnalen/schelpdieren
Geen opmerkingen:
Een reactie posten