Begane is een heerlijk stoofgerecht uit de Indonesische keuken van
lamsvlees of geitenvlees met kokos. Het is niet moeilijk te maken en lukt
altijd!
Ingrediënten:
- 1 kilo lamsvlees of geitenvlees
- 150 gram geraspte kokos
- 2 stengels sereh
- 2 blaadjes salam
- 2 cm laos
- 300 ml. dikke kokosmelk
- 2 theelepels zout
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Kruiden in de vijzel:
- 3 rode lomboks
- 4 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel ketumbar
- 3 kemirinoten gepoft
- 2 cm kunjit (of 1 theelepel kunjitpoeder)
- 1/4 theelepel komijn (djinten).
- Rooster de geraspte kokos tot ze droog is.
- Wrijf de kruiden fijn in de tjobek.
- Wrijf ook de geraspte kokos fijn (of in de keukenmachine)
- Verhit de olie en bak de kruidenpasta even aan.
- Doe er de salam, sereh en laos bij.
- Voeg het vlees toe en bak het een paar minuten door goed te roeren.
- Voeg de geraspte kokos toe en de kokosmelk.
- Laat het vlees stoven tot het gaar is en laat het gerecht op het laatst
nog even op hoog vuur droog bakken tot het water verdampt is.
Rubriek: lamsvlees/geitenvlees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten