Gule kambing: Indonesisch stoofpotje met geitenvlees

Gule Kambing is een gekruid gerecht van geitenvlees in een saus van kokos met specerijen. Heerlijk om te eten met rijst of lontong en gefruite uitjes!










Ingrediënten:
- 500 gram geitenvlees
- 500 ml. santen
- 1 kaneelstokje
- 1 sereh (geknoopt)
- 4 blaadjes daun djeruk
- zout
- olie

Kruiden fijngewreven:
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 stukje verse kunjitwortel van 4 cm (of 1-2 theelepels kunjitpoeder)
- 1 stukje djahé 3-4 cm
- 6 gepofte kemirinootjes
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel kardemom
- 1 theelepel anijszaad
- 1 theelepel nootmuskaat
- 5 kruidnagels 
- zwarte peper en witte peper naar smaak

Bereiding:
- Maak een kruidenpasta van de kruiden, uien en knoflook (tjobek of keukenmachine).
- Snij het geitenvlees in kleine stukjes en strooi er wat zout over.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit de kruidenpasta en de sereh een paar minuten.
- Voeg het vlees toe en bak dit goed rond om.
- Voeg dan de santen toe en het kaneelstokje en laat het gerecht stoven tot het vlees zacht en gaar is.

Dien de gule op met witte rijst of lontong en geef er gebakken uitjes bij en strooi er desgewenst van fijngesneden selderij of koriander overheen.

Rubriek: lontong, lamsvlees/geitenvlees

Geen opmerkingen: