Sateh Kerang Cabe: Saté van kokkels

De Nederlandse kustwateren liggen vol met kokkels, maar zijn hier ondergewaardeerd. Ze worden ze in Nederland niet zoveel gegeten. Toch zijn ze erg lekker en kunnen zelfs tot saté worden verwerkt. Probeer er eens sate van te maken volgens onderstaand recept!







Ingrediënten:
- 500 gr kokkels
- 2 cm laos, geschild
- een paar eetlepels. zonnebloemolie
- 3 salam blaadjes
- 150 ml. water,
- zout naar smaak
- gepofte kemirinoten
- afgestreken theelepel ketumbar
- 3-4 rode lomboks (eventueel nog extra rawit als je van heet houdt)
- 1 grote rode ui
- 3 teentjes knoflook

Bereiding:
- De kokkels moeten goed worden gewassen nadat ze uit de schelp zijn gehaald.
- Maak de ui, knoflook, kemirinoten, lombok en de ketumbar fijn in een vijzel of tjobek.

- Verhit een paar eetlepels olie in de wok en fruit deze kruidenpasta even aan.
- Doe dan de salambladen, de laos (even kneuzen) en de kokkels erbij en schep ze even om.
- Voeg het water toe en laat het 5 minuten op hoog vuur inkoken en roer daarbij regelmatig.
- Als het vocht is verdwenen kunnen de kokkels aan satéstokjes worden geregen en worden geroosterd.

Rubriek: saté



Geen opmerkingen: