Sambal Goreng van Corned Beef: heerlijk met witte rijst!

Corned Beef kun je ook gebruiken als sambal. Misschien ziet het gerecht er niet smakelijk uit, maar als je het eenmaal hebt geprobeerd, dan weet je hoe lekker het is! Het is een goedkoop vleesgerecht, waar je maar weinig van nodig hebt bij de rijst. Vul het aan met een heerlijke salade en smullen maar!







Ingredienten:
- 1 blikje corned beef
- 1/2 rode ui in reepjes
- 3 knoflook fijngesneden
- 3 lomboks (Spaanse pepers)
- mespunt trassi
- beetje suiker
- 1/2 tomaat fijngesneden
- half kippenbouillonblokje of zout
- beetje ketjap A
- zwarte peper
- olie

Bereiding:
- Verhit een paar eetlepels olie in een wok of koekenpan.
- ui eerst goudgeel bakken, dan de knoflook even meebakken
- gesneden rode peper erbij
- dan de gesneden tomaat met bouillonblokje, suiker, zwarte peper en trassi meebakken
- scheutje ketjap A erbij en goed roeren
- lepel de corned beef uit het blikje en begin te prakken. De corned beef moet helemaal fijngeprakt worden en ondertussen goed omroeren met de kruiden. In een tefal-pan werkt het beste, omdat het dan minder aanbakt. Blijven omroeren op hoog vuur, zodat de corned beef ook een beetje gebakken wordt.

Serveer de corned beef met witte (pandan)rijst en maak er een lekkere 'komkommer-tomaat-rode ui' salade bij!

Rubriek: rundvlees

Geen opmerkingen: