Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen- 2 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 4 rode lomboks (Spaanse pepers)
- stukje verse laos
- 2 salamblaadjes
- 2 eetl gula jawa (palmsuiker)
- zout
- Schil de aardappels en rasp deze boven een grote kom met water in fijne reepjes.
- Knijp de aardappels goed uit boven een zeef en droog ze zoveel mogelijk met een schone doek of keukenpapier.
- Bak de geraspte aardappel krokant in de hete olie en laat ze daarna uitlekken in een zeef.
- Wrijf de lombok fijn met wat zout.
- Doe er de knoflook bij en wrijf deze ook fijn.
- Snij de ui in dunne reepjes.
- Verhit wat olie in de wok en bak hierin de ui tot ze gaat geuren.
- Doe er de lombok-knoflook pasta bij en roer alles goed om.
- Voeg de salamblaadjes en laos toe en laat deze meebakken.
- Voeg dan de fijngesneden gula jawa toe en laat deze smelten.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Laat het even zachtjes bakken tot de kruiden zijn ingetrokken en roer dan de gebakken aardappel er doorheen.
Meer sambal.
VIDEO
Geen opmerkingen:
Een reactie posten