Nasi biak: witte nasi goreng met ei, ham, doperwtjes en prei

Nasi biak is een eenvoudige lichte nasi goreng zonder ketjap. De smaak van de ham geeft de nasi de speciale smaak. Heerlijk met kroepoek, atjar en sambal!











Ingrediƫnten:
 - gekookte rijst (ongeveer 6 kopjes)
- 100 gram ham, fijngesneden
- 4 geklutste eieren met wat zout en peper
- 1 kopje fijngesneden prei of lente-uitjes
- 3 eetlepels zeer fijne diepvrieserwtjes
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 3 eetlepels olie
- kippenbouillonblokje en zout naar smaak

Bereiding:
- Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook heel even aan.
- Doe er de geklutste eieren bij en blijf roeren tot het kleine stukjes zijn.
- Voeg de ham toe en het bouillonblokje.
- Voeg de diepvrieserwtjes toe en blijf goed roeren.
- Voeg dan de rijst toe met de fijngesneden prei/lenteuitjes. 
- Voeg zout naar smaak toe.

 Rubriek: rijstgerechten

8 opmerkingen:

Unknown zei

Wanneer moet de ham toegevoegd worden...het staat er 2 keer namelijkšŸ˜±

Patatje zei

Wanneer moet de ham toegevoegd worden...het staat er 2 keer namelijkšŸ˜±

Anoniem zei

Net als je opmerking hahaha

Anton Wind zei

Ik zou zeggen: met de rijst. Ham moet niet te lang garen.

Indische Eten! zei

Schrijffout inderdaad. Op het laatst moet de fijngesneden prei (of lenteuitjes) er doorheen. De ham al iets eerder, zoals in het recept.

michieldb5 zei

Makan makan erg lekker

Anoniem zei

Wat voor olie gebruikt u?

Diana van asbroeck zei

Dit rijstrecept doet me denken aan de gebakken rijst van de Chinees bij ons in de buurt. Deze gebakken rijst maakt altijd deel uit van mijn bestelling, maar nu ga ik hem zelf eens maken.