Mug cake: heerlijke cake in je mok maken in de magnetron in 2 minuten!

Mug cakejes zijn makkelijk te maken in een mok. Dit is het basisrecept met hazelnootchocolade, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren. De structuur lijkt op roti kukus, dus als je alleen bent en trek hebt in een heerlijk gebakje...pak je mok en maak in een handomdraai jouw favoriete gebakje! Zorg wel dat je een flink grote mok gebruikt, zodat het beslag genoeg ruimte krijgt om te rijzen.










Ingrediënten:
- 30 gram roomboter
- 2 eetlepels suiker
- 4 eetlepels bloem
- 1 ei
- 7 stukjes (hazelnoot)chocolade
- 1/2 theelepel bakpoeder
- eventueel wat vanillesuiker

Bereiding:
- Doe de boter met de stukjes chocolade in een grote mok (eerst even omspoelen met water).
- Zet de magnetron op 800 en smelt de boter met chocolade (dek de mok eventueel af tegen spetteren) in ongeveer 60-70 seconden.
- Roer dit goed door tot het glad is.
- Doe de suiker erbij, het ei, de bloem en het bakpoeder en roer alles helemaal glad.
- Zet de mok weer in de magnetron en bak het 1 1/2 tot 2 minuten in de magnetron op 800 of 900. Als het nog niet gaar is, dan nog enkele seconden extra.

Je kunt de cake zo uit de mok eten of losschudden op een bord.

* Tip: experimenteer ook met witte chocolade of met extra stukken noot.
- Als je 2 eetlepels gedroogde kokos gebruikt, voeg dan 2 eetlepels zoete gecondenseerde melk toe.
- Doe er een halve geprakte banaan doorheen of andere vruchten.

Je kunt hier eindeloos mee experimenteren!




















Rubriek: kue en gebak

Geen opmerkingen: