Dit gerecht is een lekkere combinatie van tahu, tempee en petehbonen. De saus is van santen met lomboks en Indonesische kruiden.
Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 1/2 blok tempee
- half zakje petehbonen uit de diepvries
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks en 1 dessertlepel sambal oelek
- 1 djeroek poeroet blad
- 1 salam blad
- 1 schijfje laos van 3 cm
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak
- 2 koppen santen
- olie
Bereiding:
- Snij de tahu in plakken en dan diagonaal doormidden zodat je driehoeken krijgt.
- Snij de tempee in blokjes.
- Maal de uien, knoflook en lomboks fijn. (hou een halve ui apart)
- Bak de tahu in de ruime hete olie goudbruin. De tempee hoeft niet te worden gebakken.
Laat de tahu uitlekken.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hierin de djeroek poeroet, laos en salam.
- Voeg de fijngesneden halve ui toe en bak dit 1 minuut.
- Voeg dan de gemalen uien/lombok/knoflook toe en de suiker.
- Voeg de verkruimelde trassi toe en de sambal oelek.
- Voeg dan de santen toe met de petehbonen.
- Laat dit 10 minuten koken tot de santen wat is ingekookt.
- Voeg dan de tahu en de blokjes tempee toe.
- Laat het gerecht nog 10 minuten stoven.
Rubriek: tahu/tempee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten