Frikadel Pan 2: Indisch gehakt in een ovenschotel

Frikadel pan is een heerlijke Indische ovenschotel van kruidig gehakt. Dit is een recept voor een kleine ovenschotel. Lekker met rijst en groenten of gewoon op brood!









Ingrediënten:
- 300 g rundergehakt
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder of 2 kruidnagels
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 eetlepel ketjap manis
- versgemalen peper naar smaak
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 1 kippen-of vleesbouillonblokje
- 2 eetlepels aardappelpuree
- 1 eetlepel boter
- schepje sambal
- zout naar smaak

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het gehakt met de kruidnagels, nootmuskaat, ketjap, peper en sambal.
- Breek de eieren in een kommetje en klop ze los.
- Verwarm de melk en los het bouillonblokje in de melk op.
- Vermeng het gehakt met de eieren, de melk en de aardappelpuree.
- Vet een ovenschaal in met boter en schep het gehaktmengsel in de schaal.
- Laat de frikadel pan in 30-45 minuten gaar worden in de oven.

Rubriek: gehakt

Geen opmerkingen: