Frikadel pan is een heerlijke Indische ovenschotel van kruidig gehakt. Dit is een recept voor een kleine ovenschotel. Lekker met rijst en groenten of gewoon op brood!
Ingrediënten:
- 300 g rundergehakt
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder of 2 kruidnagels
- 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1
eetlepel ketjap manis
- versgemalen peper naar smaak
- 2 eieren
- 125 ml
melk
- 1 kippen-of vleesbouillonblokje
- 2 eetlepels aardappelpuree
- 1 eetlepel boter
- schepje sambal
- zout naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180
graden.
- Meng het gehakt met de kruidnagels, nootmuskaat, ketjap, peper en sambal.
- Breek de eieren in een kommetje en klop ze los.
- Verwarm de melk en los
het bouillonblokje in de melk op.
- Vermeng het gehakt met de eieren, de melk en de aardappelpuree.
- Vet een ovenschaal in met boter en schep het
gehaktmengsel in de schaal.
- Laat de frikadel pan in
30-45 minuten gaar worden in de oven.
Rubriek: gehakt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten