Tahoe ketoprak (tahu ketoprak): tahoe met tauge en een pittige ketjapsaus

Tahoe Ketoprak is een lekker Indisch gerecht van gebakken tahoe met een pittig ketjapsausje. Het wordt geserveerd met taugé, selderij en kroepoek.








Ingrediënten:
- 1 blok tahoe
- 200 gram taugé
- 2 sjalotten of 1 ui
- 3 rode lomboks of rawit
- 3 teentjes knoflook
- 1 theel. trassi
- 1 theel. gula jawa of suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 5 eetlepels zoete ketjap
- zout
- fijngesneden selderij of lenteuitjes
- kroepoek of emping
- gefruite uitjes

Bereiding:
- Wrijf de uien, knoflook, lomboks, trassi en suiker fijn.
- Voeg ketjap, zout en citroensap toe. Voeg eventueel extra ketjap toe om de saus dunner te maken.
- Snij de tahu in dunne plakken of blokjes en bak ze krokant in ruime olie. Laat ze uitlekken.
- Was de tauge goed en dompel ze onder in kokend water. Laat ze uitlekken in een zeef.
- Leg op ieder bord een paar plakken of blokjes tahoe.
- Doe hier wat taugé op met wat fijngesneden selderij.
- Giet hier wat eetlepels saus over en strooi er tot slot wat gebakken uitjes en kroepoek of emping overheen.

* Tip 1: Je kunt ook wat gekookte mihoen als eerste op je bord doen of lontong. Daarboven komen de andere ingrediënten.
* Tip 2: Voeg nog wat hardgekookte eieren en komkommer toe aan de garneren (in partjes).

Rubriek: lontong, tahu en tempee


Geen opmerkingen: