Seroendeng: gebakken kokos met Indonesische kruiden en pinda's

Seroendeng is een bijgerecht uit de Indische keuken en bestaat uit gebakken geraspte kokos met kruiden en pinda's. Het is heerlijk bij heel veel gerechten uit de Indische keuken en wordt ook vaak bij de rijsttafel, nasi rames en nasi kuning gegeten.









Ingrediënten:
- 250-300 gram gebakken pinda's
- 750 gram droge geraspte kokos
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 3 theelepels ketumbar
- 1 afgestreken theelepel djinten
- 1 theelepel trassi opgelost in 2 eetlepels water
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1/2 theelepel kentjur poeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- 2 blaadjes salam
- 4 blaadjes djeroek poeroet
- 2 eetlepels asemwater van een propje asem
- 1 schijfje laos
- 2 eetlepels olie

Bereiding:
- Verhit een wok en voeg hier alle ingrediënten aan toe, behalve het zout en de suiker.
 - Bak alles rondom en voeg eventueel nog een eetlepel water toe.
- Blijf het bakken tot de kokos er droog uit ziet en voeg dan 2 eetlepels olie toe met het zout en de suiker.
- Bak dit onder voortdurende roeren tot de kokos er bruin uit ziet.
- Doe er op het laatst de gebakken pinda's bij.

Rubriek: bijgerechten

Geen opmerkingen: