Gado Gado: Indische groentenschotel met pindasaus

Gado Gado is een heerlijk en makkelijk gerecht uit de Indische keuken. De verse groenten worden samen met andere ingrediënten opgediend met een heerlijke pindasaus. Je kunt het eten met lontong, witte rijst of ketan.








Ingrediënten:
- Verse groenten zoals sperziebonen, witte kool, taugé en spinazie (even blancheren tot ze beetgaar zijn per verschillende groenten). Taugé en spinazie alleen even onderdompelen in heet water en direct met koud water afspoelen.
- hardgekookte eieren naar hoeveelheid personen
- 2 aardappels in de schil gekookt schillen en dan in plakjes snijden
- kroepoek of emping
- tahu in blokjes gesneden en gefrituurd
- gefruite uitjes
- komkommer
- tomaat

Saus:
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- pot pindakaas met nootjes
- ketjap manis (zoete ketjap) of 1 theelepel suiker
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- sambal oelek naar smaak of verse rode lombok naar smaak
- zout of kippenbouillonblokje
- eventueel een paar druppels citroensap
- olie

Bereiding:
- Snij de ui en knoflook (en eventueel verse lombok) heel fijn of maal ze fijn in de blender met een beetje water.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit deze massa.
- Voeg de verkruimelde trassi toe met de sambal en een paar eetlepels pindakaas toe terwijl je goed roert.
- Ga dan beetje bij beetje water toevoegen en zorg daarbij dat de saus niet te dun wordt. Je kunt altijd nog wat water toevoegen als de saus te dik wordt.
- Voeg de ketumbar, het zout en de suiker toe (of een klein scheutje ketjap manis).
- Voeg desgewenst nog wat druppels citroensap toe.
- Laat de saus nog even pruttelen terwijl je steeds goed roert.

Opdienen:
- Leg de knapperige groenten en de blokjes tahu op een grote schaal.
- Leg hierbij de plakjes ei, plakjes aardappel, plakjes komkommer en de plakjes tomaat.
- Schenk hierover de warme pindasaus (doe dit pas als je gaat opdienen).
- Garneer de gado gado met kroepoek en gefruite uitjes.
- Dien de gado gado op met lontong, witte rijst of kleefrijst.




Rubriek: lontonggroenten

 

Geen opmerkingen: