Frikadel pan: Indische overschotel van gehakt

Frikadel pan is een populair Indisch gerecht. Het gehakt wordt gebakken in een ovenschotel. Het wordt in plakjes gesneden gegeten met witte rijst, sambal en een groentegerecht of salade.








 Ingrediënten gehakt:
- 750 gram half om half gehakt
- 2 kleine rode uien heel fijn gesnipperd
- 5 teentjes knoflook heel fijn gesnipperd
- 1 ei
- 1 boterham in melk geweekt
- 1 theelepel nootmuskaatpoeder
- zout naar smaak
- 2 eetlepels boter voor de ovenschaal en voor de korst
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- zwarte peper
- optioneel een schepje sambal

 Ingrediënten korst
- 3 eetlepels zoete ketjap
- 1 verpulverd kippenbouillonblokje

Bereiding:
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Vermeng alle ingrediënten met het gehakt.
- Doe het gehaktmengsel in de schaal en verdeel de klontjes boter hier over.
- Bak de frikadel pan in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden tot de korst mooi bruin is.
- Los de kippenbouillon op in paar eetlepels kokend water.
- Doe de ketjap hier bij en giet dit enkele minuten voordat je de schaal uit de oven haalt over de frikadel pan. Haal dan de frikadel pan uit de oven.

Rubriek: gehakt

1 opmerking:

opapinda zei

Heerlijk,maar ik gebruik gekookte aardappelen ipv brood iets minder dan het gehakt.