Dadar Goeloeng (dadar gulung): Indonesische groene pannenkoekjes met een vulling van kokos

Dadar goeloeng zijn de overheerlijke Indische groene flensjes met de smaak van pandan en gevuld met een mengsel van kokos en gula djawa.










Ingrediënten flensjes:
- 250 gram bloem
- 350-400 ml santen
- paar druppels groene pandanextract
- snufje zout
- 2 eieren
- boter om de flensjes te bakken

Ingrediënten vulling:
- 250 gram geraspte kokos
- 2 pandanbladeren
- 150 gram gula djawa
- 125 ml. water
- snufje zout

Bereiding:
- Maak de vulling door eerst het water te koken met de pandanbladeren, zodat de smaak goed los komt.
- Voeg dan de kokos toe met de gula djawa en een snufje zout.
- Laat de suiker smelten en blijft op middelhoog vuur constant roeren tot alle vocht is opgenomen.
- Verwijder het pandanblad en laat het afkoelen.

- Zeef de bloem met een snufje zout in een kom.
- Breek de eieren in een andere kom en klop ze los.
- Roer dit door de bloem met beetje bij beetje de santen, zodat het beslag niet gaat klonten.
- Voeg het pandanextract toe.

- Verhit klontjes boter in de koekenpan en bak de flensjes gaar aan beide kanten.
- Vul ze met een volle eetlepel vulling en rol ze op als een loempia.

Rubriek: kue en gebak

 

5 opmerkingen:

Unknown zei

Voor hoeveel stuks is dit?

Anoniem zei

Als je ze bakt in een koekenpan van 20 cm, haal je er ong. 16 uit. Ik heb nog wel 150 ml melk extra bij het beslag gedaan, het was namelijk erg dik.

Anoniem zei

Er staat 50ml pandan extract, maar dat is heel veel; meer dan een flesje! Bedoel je niet 5ml?

Marjolijnn zei

Op het instructie filmpje zie je dat ze 2 bakjes met witte poeder erin doet de ene vast zout en de andere suiker?of tapioca meel? Staat niet in het recept.

Unknown zei

Op het fimpje is niet tw zien dat ze eieren gebruikt,dus wel of geen eieren?