
Ingrediënten:
- 4 tilapia filets
- 2 stengels sereh samengebonden in een knoop
- 4 djeruk perut blaadjes
- 6 groene of rode Thaise chilipepers of lombok in schuine stukjes gesneden
- 300 ml. santen of kant en klare kokosmelk
- 1 theelepel suiker
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie
Kruidenpasta:
- 6 sjalotten of 3 gewone uien
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 eetlepel fijngesneden verse djahé (gember)
- 4 kemirinoten (geroosterd in een droge pan)
Bereiding:
- Maal de ingredienten voor de kruidenpasta fijn.
- Verhit de olie in een pan.
- Doe de kruidenpasta er in samen met de sereh en djeruk perut blaadjes'.
- Voeg de pepers toe en bak alles 3 tot 5 minuten.
- Voeg dan de kokosmelk toe met de suiker en zout naar smaak.
- Laat deze saus 5-10 minuten sudderen.
- Voeg dan de vis toe en laat ze voorzichtig sudderen tot ze gaar is.
- Laat het gerecht 10 minuten afkoelen.
- Serveer deze curry met witte rijst.
Rubriek: visgerechten
Tip: Je kunt ook ananas toevoegen aan de viscurry.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten