Snelle wokschotel van kipfilet of biefreepjes met groenten, oestersaus en hoisinsaus

Heb je weinig tijd en wil je toch een lekkere gezonde wokschotel op tafel zetten zonder al te veel gedoe met kruiden? Gebruik dan eens oestersaus en/of hoisinsaus! Daarmee krijg je snel een authentieke smaak aan je gerechten! Varieer zelf met kipfilet of dunne reepjes biefstuk en gebruik de restjes groenten die je hebt. Zo klaar en heerlijk met witte rijst!





Ingrediënten:
- dunne reepjes kipfilet of biefstuk
- halve of hele eetlepel oestersaus en/of eetlepel hoisinsaus (hoe meer inhoud, hoe meer saus gebruiken)
- kippenbouillonpoeder of half kippenbouillonblokje (naar hoeveelheid)
- 1 rode ui en 2 teentjes knoflook
- naar smaak eventueel rode peper
- 1 of halve rode paprika
- flinterdun gesneden kastanjechampigons
- eventueel kort voorgekookte kleine stronkjes broccoli
- paksoi

Bereiding:
- Snij het vlees in heel dunne plakjes, bestrooi met wat zout.
- Verhit de olie goed en bak het vlees op hoog vuur half gaar.
- Doe er de oestersaus en/of hoisinsaus bij met het kippenbouillonblokje of poeder en roer alles goed om.
- Voeg de paprika toe en dan de ui en knoflook.
- Voeg de champignons toe en bak een minuut mee.
- Proef of alles naar smaak is en voeg desgewenst wat suiker, zout en zwarte peper toe.
- Voeg op het allerlaatste moment de gesneden paksoi toe en zet direct het vuur uit, zodat de groenten knapperig blijven.

* Hoisinsaus is een zoete sojabonensaus. Het heeft de smaak van de Indonesische taotjo.

Rubriek: kipgerechten, groenten








 


Geen opmerkingen: