Tahu Isi: Krokant gebakken Indonesische gevulde tahu met corned beef

Tahu Isi is een heerlijk gerecht van gevulde tahoe. In dit recept wordt corned beef gebruikt, maar je kunt zelf variëren met de vulling.













Ingrediënten:
-7 grote stukken gebakken tahu (uitgehold)
-150 gram tarwebloem
-20 gram maïzena
-20 gram bakpoeder
-1 ei
-beetje zout en suiker
-2 lenteuitjes
-50 gram corned beef
-2 knoflook
-3 sjalotten of 1 rode ui
-zoute ketjap
-100 gram fijngesneden wortel
-50 gram taugé

Bereiding:
- Mix het meel, wat zout en suiker en het ei met een beetje water tot een beslag.
- Bak de zeer fijn gesneden ui, knoflook en de lenteuitjes in een beetje olie en voeg de corned beef toe en bak dit los.
- Voeg de fijngesneden wortel toe en dan de taugé.
- Voeg zout, suiker en witte peper naar smaak toe.
- Voeg een dessertlepel zoute ketjap toe.
- Vul de holle stukken tahu met dit mengsel.
- Haal de gevulde tahu door het beslag en bak de stukken in ruime olie krokant.

1 opmerking:

Rick zei

Indisch eten vind ik erg moeilijk te vinden bij ons in de buurt. Laatst heb ik bij Restaurant de Birgh een heerlijk indisch menu gegeten maar verder kan ik niet veel vinden in de buurt. Toch erg jammer want ben grote fan van indisch eten. Daarom probeer ik nu zelf het een en het ander klaar te maken