Uniek Indisch receptenboek Go-Tan krijgt vorm

Na een intensieve voorbereidingsperiode is het eindelijk zover: de samenstelling van het nostalgische receptenboek 'De geur van witte rijst', Verzamelde Indische eet- en kookherinneringen is begonnen.


Enkele maanden geleden deed Go-Tan een oproep om herinneringen, anekdotes, oude foto's en natuurlijk de bijbehorende familierecepten in te sturen, met de bedoeling een kookboek te maken 'van iedereen, voor iedereen'. Wat maakt de Indische eetcultuur zo bijzonder? Welke recepten werden van generatie op generatie doorgegeven en vinden nu hun weg naar dit bijzondere kookboek?

De inzendingstermijn sloot eind juni, en uit de stortvloed van inzendingen werden de mooiste verhalen en anekdotes geselecteerd. Han Go, directeur van Go-Tan en initiatiefnemer van het project, is razend enthousiast over de originaliteit van de inzendingen en de prachtige verhalen. 'Dit is uniek. Hiermee houden we de sociale Indische eetcultuur ook voor volgende generaties in leven'.

Alle recepten worden nu gecontroleerd, gekookt en gefotografeerd, en de vormgevers staan in de startblokken om er een schitterend boek van te maken.

'De geur van witte rijst', Verzamelde Indische eet- en kookherinneringen zal in oktober 2015 in de boekhandel liggen. Een eventuele winst uit de verkoop van het boek gaat naar goede doelen in Indonesië.

Rubriek: kookboeken

Geen opmerkingen: