Ingrediënten:
- 5 tot 6 hardgekookte eieren
- 4 rode lomboks
- 7 kleine rode pepers
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 8 sjalotten of 3 rode uien
- 1 theelepel gula djawa of suiker
- 2 kemiri
- 2 schijfjes laos
- 1 blad salam
- 2 schijfjes djahé (gember)
- 2 eetlepels asem water (stukje asem opgelost in kokend water)
- 1 sereh
- olie
Bereiding:
- Snij de lomboks doormidden en verwijder de pitjes.
- Snij het kopje van de kleine pepers af.
- Snij de uien in stukken.
- Maal de uien, kemirinoten, knoflook en pepers tot een pasta met een beetje water.
- Frituur de eieren tot ze een krokant korstje hebben.- Kneus de laos, sereh en djahe.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hier in de laos, djahe, salam en sereh.
- Voeg na 2 minuten de gemalen pasta toe en bak alles enkele minuten.
- Voeg suiker, zout en asem toe.
- Doe de gebakken eieren in de saus en laat even sudderen.
Rubriek: eigerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten