Saté Sapi: Indonesische saté van rundvlees met heerlijke kruiden en kokos


Sate sapi is sate van rundvlees. Het rundvlees wordt gemarineerd en daarna gerooster op de barbecue of grill. Heerlijk bij de rijsttafel!









 Ingrediënten:
- 500 gram mager rundvlees
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui of 2 sjalotten
- 150 ml. dikke santen
- 4 gepofte kemiri
- 1/2 theelepel djahé (gemberpoeder)
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1/2 theelepel kentoerpoeder
- 1 theelepel suiker of gula jawa
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 blaadjes djeroek poeroet
- paar druppels citroensap
- zout naar smaak
Bereiding:
- Snij het rundvlees in kleine blokjes. Om de sate malser te maken kun je het rundvlees van te voren in dunne plakken snijden en dan met een vork net zolang inprikken tot het vlees losser wordt. Dan pas in stukjes snijden.
- Maal de ui, knoflook en kemiri tot een pasta.
- Verhit een paar eetlepels olie in een wok en fruit de blaadjes deroek poeroet 1 minuut.
- Voeg dan de gemalen ui, knoflook en kemiri toe.
- Voeg de rest van de kruiden (behalve het citroensap) toe en bak alles 2 minuten.
- Voeg dan de santen toe en laat dit even koken.
- Laat afkoelen, voeg een paar druppels citroensap toe en marineer het vlees hier minimaal 2 uur in.
- Rooster het vlees en besprenkel het tijdens het roosteren met de overgebleven marinade.

Rubriek: saté 

Geen opmerkingen: