Sambal Brandal: sambel van rode lombok met kemiri en djeroek poeroet


Sambal brandal is een sambal van rode lomboks met verse blaadjes djeroek poeroet en gepofte kemirinoten.
 









Ingrediënten:
- 10 lomboks
- 8 gepofte kemirinoten
- 1 theelepel trassi
- 2 djeroek poeroet blaadjes
- 1 stukje asem (walnootgrootte) 
- 2 eetlepels olie
- zout

Bereiding:
- Pof de kemiries in een droge koekenpan.
- Maal of wrijf de kemirinoten fijn met de lomboks, trassi en zout in een hakmolen. (voeg wat olie of water toe om het fijner te kunnen malen.)
- Maak van de asem 3 eetlepels asemwater. 
- Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de gekneusde djeroek poeroet blaadjes.
- Voeg de gemalen lombokpasta toe en bak dit enkele minuten.
- Voeg dan het asmewater toe en laat de sambal even doorkoken tot ze is ingedikt.

Rubriek: sambal

Geen opmerkingen: