Sambal brandal is een sambal van rode lomboks met verse blaadjes djeroek poeroet en gepofte kemirinoten.
Ingrediënten:
- 10 lomboks
- 8
gepofte kemirinoten
- 1 theelepel trassi
- 2 djeroek
poeroet blaadjes
- 1 stukje asem
(walnootgrootte)
- 2 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
- Pof de kemiries in een droge koekenpan.
- Maal of wrijf de kemirinoten fijn met de lomboks, trassi en zout in een hakmolen. (voeg wat olie of water toe om het fijner te kunnen malen.)
- Maak van de asem 3 eetlepels asemwater.
- Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de gekneusde djeroek poeroet blaadjes.
- Voeg de gemalen lombokpasta toe en bak dit enkele minuten.
- Voeg dan het asmewater toe en laat de sambal even doorkoken tot ze is ingedikt.
Rubriek: sambal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten