Dadar kebertu: Indische omelet gevuld met gekruid gehakt


Dadar kebertoe is een heerlijk gerecht van omelet gevuld met rundgehakt. Je kunt de omelet eten met rijst, komkommer en chilisaus!








Ingrediënten omelet:
- 4 eieren
- zout, peper en knoflookpoeder
- boter of olie om te bakken

Ingrediënten vulling:
- 250 gram rundgehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 gepofte kemirinoten fijngestampt
- optioneel rode lombok naar smaak
- 250 ml. santen (kokosmelk)
- 2 theelepels ketumbar
- 1 stukje trassi ter grootte van een theelepel
- 1/2 theelepel djinten
- 1/2 theelepel kunjit
- 1 schijfje laos
- 2 eetlepels olie

Bereiding:
- Snij de ui en knoflook (en eventueel wat rode lombok) fijn en bak dit in de olie.
- Voeg de trassi, kemirie, laos, ketumbar, djinten en kunjit toe en bak dit even mee.
- Voeg het gehakt toe en bak dit met rul met de kruiden.
- Voeg de kokosmelk toe en bak alles tot het vocht is ingekookt. Haal de laos voor het opdienen uit het gerecht.

- Bak 2 omeletten en leg ze apart op een bord.
- Leg vulling op 1 helft van de omelet en klap de andere helft er overheen.

Rubriek: eigerechten


Geen opmerkingen: