Ingrediënten:
- 500 gram of 1 kilo kippendijen (in stukken gesneden)
- 600 ml santen (kokosmelk)
- 3 stengels sereh
- 1 kaneelstokje
- 3 stukjes steranijs
- 5-7 kardamompeulen gekneusd
- stukje tamarinde/asam
- 1 theelepel suiker (of gula jawa)
- 4 djeruk perut blaadjes
- olie
- zout
Kruidenpasta:
- 6 sjalotten of 3 gewone uien
- 4 teentjes knoflook
- stukje verse koenjit of 1 theelepel koenjitpoeder (kurkuma)
- 1 stuk laos fijngesneden (2-3 cm)
- verse rode lombok naar smaak (minimaal 2)
Bereiding:
- Maal de kruiden met wat water in de blender of zonder water in de tjobek.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hier in de steranijs, kaneelstokje en kardemom tot ze gaan sissen en van kleur veranderen.
- Voeg de kruidenpasta toe en bak alles een paar minuten samen.
- Voeg de santen toe met de asam, djeruk perut blaadjes, sereh, suiker en zout.
- Laat dit koken tot de saus voor een kwart is ingekookt.
- Voeg de stukken kip toe en laat deze 30-40 minuten koken.
- Als de saus de dikte heeft van gebonden maaltijdsoep wordt de rendang op hoog vuur ingekookt onder voortdurend roeren tot de kip begint te karamellisten en mooi bruin wordt.
- Verwijder de hele specerijen en dien de rendang op met witte rijst en groenten.
Rubriek: kipgerechten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten