Ingrediënten:
- 2 bossen kangkung of wilde spinazie ( voor wilde spinazie, zie plaatje onderaan het recept)
- 2-3 lomboks (hoe heter hoe lekkerder)
- 1 ui
- 3 knoflook
- stukje trasi
- 1 theel. suiker
- scheutje zoete ketjap
- zout
- zwarte peper
- flinke scheut dunne doorzichtige vissaus (te koop bij de toko)
- paar eetlepels zonnebloemolie
Bereiding:
- Doe de uien, knoflook en in stukken gesneden spaanse peper in de hakmolen en maal ze fijn.
- Was de kangkung of wilde spinazie en snij ze in grove stukken (ook de stelen).
- Verhit een wok en rooster eerst de trasi nog even en haal deze er dan uit.
- Doe de olie in de wok en verhit deze tot ze echt goed heet is.
- Doe er de suiker in en roer dit even in de olie.
- Voeg de gemalen ui, knoflook en pepers toe en bak alles goed om en om.
- Voeg de verkruimelde trasi toe en de zwarte peper.
- Voeg dan de vissaus en ketjap toe.
- Voeg dan de uitgelekte kangkung toe en roer alles goed door de kruiden.
- Voeg eventueel extra vissaus toe tot de kangkung zout genoeg is.
- Zo snel mogelijk het vuur uit doen, zodat de kangkung knapperig blijft.
Heerlijk met witte rijst en sambal goreng ajam.
Rubriek: tumis, groenten
Wilde spinazie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten