Rendang

Rendang is een heerlijk pittig gerecht van rundvlees. Het hoort flink heet te zijn, maar al je niet van heet houdt, kun je het aantal pepers verminderen.











Ingrediënten:
1 kg rundvlees
2 grote rode uien
6 knoflook
1 sereh
5 djeruk perut blaadjes
4 kemirinoten (van te voren even licht roosteren)
1 theelepel kunjit
6-12 rode Spaanse pepers
stukje trassi
mespunt suiker
stuk laos
stuk djahé
zout of bouillonblokjes naar smaak
zwarte peper
zonnebloemolie
santen (of stuk kokosblok)

Bereiding:
- Snij het rundvlees in stukjes en doe er wat zout en peper over.
- maal de uien, knofloof, kemirinoten en spaanse peper fijn in een staafmixer of wrijf ze fijn in de tjobek.
- hou een halve ui apart en snij deze in stukjes.
- verhit een paar eetlepels zonnebloemolie en bak eerst de fijngesneden uien tot ze gaan geuren.
- doe er dan het vlees bij en bak het om en om een beetje aan.
- doe er de gemalen uien-kruidenmassa bij en roer alles goed om.
- bak de sereh, laos, djahé, kunjit, djeruk perut, suiker en trassi mee.
. doe er dan een laag water bij en het zout of de bouillonblokjes.
- laat het vlees ruim 2 uur sudderen tot het bijna gaar is en kijk af en toe of er genoeg water is.
- doe er dan de santen of het stuk kokosblok bij en laat het nog even inkoken tot de saus bijna is ingekookt.
- haal de kruiden er pas uit als je gaat opdienen.

De rendang is het lekkerste als je het een paar uur of een dag van te voren maakt. Eet de rendang met witte rijst en groenten naar smaak!

Rubriek: rundvlees

VIDEO: RENDANG


1 opmerking:

Anoniem zei

vervang de rode spaanse pepers door madame jeanette pepers heerlijk geurend en fijn van smaak.