Nasi biak is een eenvoudige lichte nasi goreng zonder ketjap. De smaak van de ham geeft de nasi de speciale smaak. Heerlijk met kroepoek, atjar en sambal!
Ingrediƫnten:
- gekookte rijst (ongeveer 6 kopjes)
- 100 gram ham, fijngesneden
- 4 geklutste eieren met wat zout en peper
- 1 kopje fijngesneden prei of lente-uitjes
- 3 eetlepels zeer fijne diepvrieserwtjes
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 3 eetlepels olie
- kippenbouillonblokje en zout naar smaak
Bereiding:
- Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook heel even aan.
- Doe er de geklutste eieren bij en blijf roeren tot het kleine stukjes zijn.
- Voeg de ham toe en het bouillonblokje.
- Voeg de diepvrieserwtjes toe en blijf goed roeren.
- Voeg dan de rijst toe met de fijngesneden prei/lenteuitjes.
- Voeg zout naar smaak toe.
Rubriek: rijstgerechten
Wanneer moet de ham toegevoegd worden...het staat er 2 keer namelijkš±
BeantwoordenVerwijderenWanneer moet de ham toegevoegd worden...het staat er 2 keer namelijkš±
BeantwoordenVerwijderenNet als je opmerking hahaha
BeantwoordenVerwijderenIk zou zeggen: met de rijst. Ham moet niet te lang garen.
BeantwoordenVerwijderenSchrijffout inderdaad. Op het laatst moet de fijngesneden prei (of lenteuitjes) er doorheen. De ham al iets eerder, zoals in het recept.
BeantwoordenVerwijderenMakan makan erg lekker
BeantwoordenVerwijderenWat voor olie gebruikt u?
BeantwoordenVerwijderenDit rijstrecept doet me denken aan de gebakken rijst van de Chinees bij ons in de buurt. Deze gebakken rijst maakt altijd deel uit van mijn bestelling, maar nu ga ik hem zelf eens maken.
BeantwoordenVerwijderenJe kan er ook een klein scheutje oestersaus doorheen doen, dat geeft een lekkere smaak.
BeantwoordenVerwijderen