Ingrediënten:
- 1 pak macaroni
- 5 eieren
- 150 gram gekookte ham in blokjes (of 1 blik corned beef)
- 250 gram geraspte belegen kaas
- 50 gram roomboter
- 200 ml. melk
- 1 kippenbouillonblokje
- zout en peper
- snufje nootmuskaat
- paneermeel
Bereiding:
- Vet een ovenschaal in met boter.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken.
- Snij de ham in kleine blokjes of verkruimel de corned beef in kleine stukjes.
- Klop de eieren met de melk en verpulver het bouillonblokje hier in.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en een snufje nootmuskaat.
- Leg als eerste een laag macaroni in de schaal.
- Leg hierop wat blokjes ham (of corned beef) en wat geraspte kaas.
- Schenk wat van de saus over deze laag.
- Herhaal dit tot de schaal vol is en zorg dat de bovenste laag van macaroni is.
- Strooi paneermeel over de macaroni en verdeel kleine blokjes boter over deze laag.
- Bak de macaronischotel in 30-45 minuten gaar.
Rubriek: bami/pasta
Geen opmerkingen:
Een reactie posten