Indonesische andijvie met spekjes en ketjap

Andijvie leent zich heel goed voor Indische wokgerechten. In dit Indische recept wordt de andijvie gebakken met speklapjes en ketjap. Je kunt dit gerecht eten met witte rijst!










Ingrediënten:
- 2 grote zakken gewassen en gesneden andijvie of een grote krop andijvie
- 500 gram doorregen speklapjes (of ontbijtspek of bacon)
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode spaanse pepers (of meer als je van heet houdt)
- bouillonblokje
- zwarte peper
- 4-5 eetlepels ketjap A (zoete ketjap)
- zonnebloemolie
- (eventueel een stukje trassi)

Bereiding:
- Als je een krop andijvie gebruikt, was deze dan eerst een paar keer goed. Snij de andijvie dan in reepjes.
- Snij het spek in kleine stukjes.
- Snij de uien, knoflook en pepers fijn. (of maal ze in de blender)
- Verhit in een grote wok een paar eetlepels zonnebloemolie tot ze echt goed heet is.
- Voeg dan het gesneden spek toe en bak dit krokant.
- Voeg dan de uien, knoflook en de pepers (en optioneel trassi) toe.
- Na enkele minuten kan de ketjap worden toegevoegd en het bouillonblokje (vlees- of kippenbouillon).
- Pas op het eind voeg je de andijvie toe. Alles goed omscheppen, eventueel nog wat zout en zwarte peper toevoegen en zet dan het vuur uit. De andijvie moet knapperig blijven! 

Rubriek: groenten

Geen opmerkingen: